-50%
В наличност
Код на продукта: himlam
19.99лв. 39.99лв.
-
+

Лампата от каменна хималайска сол е ръчно изработена и това я прави уникална. Може да бъде перфектен подарък за всеки скъп за Вас човек, за рожден ден на колега или просто мил жест.

Лампата от хималайска сол е едно от тези неща, които след като ги откриете, не знаете как сте живели без тях. Толкова е приятно да знаеш, че този вид лампи, освен красиви и оригинални, са и полезни за организма. Интересен факт е, че хималайската розова сол е изключително благоприятна за дихателните пътища. Поради тази причина има инхалатори, които я съдържат.

Лампите от хималайска сол са източник на чист и свеж въздух.

Как се случва това?

Всичко около нас, както знаем, е съставено от молекули. Молекулите са съставени от атоми, а те – от три вида частици: протони с положителен заряд, електрони с отрицателен заряд и неутрони без заряд. Когато един електрон излети, структурата, която остава без него, се нарича положително зареден йон. Този йон трябва да запълни мястото на изгубения електрон с такъв от друга молекула. Повечето домове да изпълнени с такива йони, което не е благоприятно за здравето на човек. Основната причина за създаването им е електрониката, с която сме заобиколени. Многото положителни йони пречат на естествения щит на организма, предпазващ белите дробове от замърсявания. Този щит са ресничките, разположени в трахеята. Те стават бавни и не успяват да преработят добре преминаващия към дробовете въздух. Солната лампа привлича водните молекули от въздуха и заедно с тях абсорбира и тези йони. След това от изпарението на вече пречистените водни пари се освобождават и отрицателни йони. Те имат положителен ефект върху дихателните ни пътища, като увеличават активността на ресничките. Съответно и белите ни дробове са по-чисти. Това намалява кашлицата. Всички чужди частици, които ежедневно вдишвате при липса на лампа от хималайска сол, няма да навлязат в тялото и да стигнат до белите Ви дробове.

Как да пречистим въздуха от дим, прах, животински частици, плесени и други? Този вид солни лампи пречистват и освежават въздуха чрез хигроскопия. Кристалът привлича водните молекули от околната среда и ги абсорбира. Заедно с тях абсорбира и всички вредни за нас частици съдържащи се в тези водни молекули. Тъй като солният кристал е нагрят от светещата крушка вътре, водата се изпарява, а вредните за нас вещества остават заключени вътре в солта. Тук е моментът да добавим, че благодарение на това си действие лампата помага и при симптомите на астма и алергии.

Един от, може би, най-приятните ефекти от нашите солни лампи е, че те повишават енергийните нива на човека. Как става това? Много е просто. Вече говорихме за положителните йони във въздуха. Те потискат нивата на енергия в тялото. Ако често се чувствате уморени, дори и вкъщи в почивния си ден, и не намирате причина, опитайте да сложите солна лампа там, където прекарвате повече време. Със сигурност ще отстраните поне един от източниците на умора. Ето защо харесваме тези лампи толкова много – правят ежедневието ни по-приятно и по-спокойно.

Освен за повдигането на настроението, солните ни лампи имат и положителен ефект върху концентрацията. Това се дължи на ефекта от нашите вече любими отрицателни йони. Те подобряват  кръвоснабдяването и насищането с кислород на мозъка и другите органи в тялото ни. Повишават се нивата на серотонин – хормона на щастието. Следователно ставаме по-щастливи. Не е ли чудесно?

Тук ще споделим с Вас още една причина да заобичате лампите от хималайска сол. Сещате ли се за моментите от годината, когато е мрачно, дъждовно, денят става по-къс и ни липсва топлата слънчева светлина? Тези сезонни афективни разстройства могат да бъдат преборени доста лесно. Меката, приятна жълто-розова светлина, която излъчва нашата лампа наподобява усещането от естествената слънчева светлина. Този ефект може да бъде сравнен с действието на аромата от любимото пролетно цвете, когато навън е дъждовно и сиво.

Живеем в свят, където е почти невъзможно да не сме обградени от електроника. Това води до насищане на въздуха с електромагнитната радиация. Тя може да бъде доста опасна в дългосрочен план. Ставаме по-уморени и стресирани, дори имунитетът ни отслабва. Както вече знаете, отрицателните йони, които отпуска солната лампа, са добри за нас. Слагането на такава лампа до компютъра или друго често използвано електрическо устройство намалява опасността от негативното му влияние.

В забързаното ни ежедневие често не ни достига време за сън. Затова би било чудесно сънят ни да бъде колкото може по-качествен. За съжаление положителните йони пречат на това, защото затрудняват кръвоснабдяването и достигането на кислород към мозъка. Солната лампа може да бъде изключена докато спите, просто я оставете включена през времето преди да си легнете.  Това, със сигурност, ще подобри и качеството на въздуха в стаята, и качеството на Вашия сън.

Всички знаем какво е статично електричество. Срещали сте го, когато решете косата си, галите котката си, хванете дръжката на вратата или целунете любимата или любимият си. Никога не го очаквате, но то е там. Ние можем да изненадаме него с една солна лампа. Тя е единственият начин да се отървем от него чрез неутрализиране на създаващите го йонизирани частици във въздуха. Статичното електричество не е просто досадно, то е и вредно за нас. Предизвиква стрес, нерви, неудобство и дори понякога глуповати ситуации, като например за дрехата Ви да залепне нещо, което не трябва да е там. На кого е нужно това?

Всички чудесни резултати, за които Ви споделихме, ще се появят. Бъдете търпеливи и не се отказвайте, защото промяната (в зависимост от големината на стаята Ви, сезона или региона, в който се намирате например) може да отнеме около седмица.

Технически характеристики:

Крушка: включена в комплекта

Захранване: 220-240V ~ 50/60Hz; E14

Мощност: 25W

Доставка до офис на Спиди САМО за 4.90 лв. 

Доставка от „Спиди” до ваш адрес САМО за 6.5 лв

В рамките на 24 часа след направена от Вас поръчка, наш служител ще се свърже с Вас по телефона за доуточнения и потвърждение на поръчката Ви. 

Изпращането на пратките с Вашите поръчки се извършва в рамките на 1-4 работни дни, СЛЕД като поръчката ви е ОБРАБОТЕНА и ПОТВЪРДЕНА ОТ ВАС. Пратките с Вашите поръчки са С опция преглед и тест. 

Уважаеми клиенти, поръчки направени в ПЕТЪК след 16:00 часа СЪБОТА, НЕДЕЛЯ и по празници се ОБРАБОТВАТ първия работен ден. Поръчка направена през делничен ден след 16:00 се ОБРАБОТВА на следващия ден.

ЗАМЯНА
В срок от 14 календарни дни след получаване на стоката (ВКЛЮЧИТЕЛНО и датата на получаване), клиентът има право да я върне/замени, при следните условия:

1. Стоката да е със запазен търговски вид - да НЕ е: носена, прана, гладена, скъсана, одраскана, изцапана; да НЕ е преминала през никакви обработки и действия, които нарушават цялостта й, както и да бъде изпратена с оригиналните опаковка и етикети.
2. Разходите за куриерските услуги по замяна и връщане на стока са за сметка на клиента (при замяна клиентът заплаща 2(две) такси за куриерските услуги в двете посоки).
3. Вие трябва да ни изпратите стоката, която искате да заменим, с пратка към нас, която да е със следните опции:опция преглед и тест, куриерските услуги и такси за Ваша сметка, до офис на Спиди, или до адреса, който ще Ви посочим.
Ние поемаме ангажимента да получите обратно продукта по замяната стоката в рамките на 7 работни дни, след като сме получили, прегледали И приели Вашата пратка, отговаряща точно на Условията в гореописаните т.1, т.2 и т. 3. на раздел „ЗАМЯНА”.

Ако желаете да замените получения продукт за друг, моля първо се свържете с нас на тел: 0898 33 66 99 , за да Ви дадем подробна информация как точно ще извършим замяната.
Последващата писмена кореспонденция се извършва по email - [email protected] , или Viber.
Моля, не предприемайте каквито и да било действия преди това.

МОЛЯ, НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ ПРАТКИ ПРЕДИ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС тел: 0898 33 66 99 !

ВРЪЩАНЕ
В срок от 14 календарни дни след получаване на стоката (ВКЛЮЧИТЕЛНО и датата на получаване), клиентът има право да я върне/замени, при следните условия:

1. Стоката да е със запазен търговски вид - да НЕ е: носена, прана, гладена, скъсана, одраскана, изцапана; да НЕ е преминала през никакви обработки и действия, които нарушават цялостта й, както и да бъде изпратена с оригиналните опаковка и етикети.
2. Разходите за куриерските услуги за връщане на стока са за сметка на клиента (при замяна клиентът заплаща 2(две) такси за куриерските услуги в двете посоки).

3. Възстановяването на цената на върната от Вас стока става по чрез наложен платеж, равен на цената на върнатия продукт. За целта Вие, клиентът, трябва да изпратите на Търговеца стоката с пратка към него, която да е със следните опции: преглед и тест, куриерските услуги и такси за Ваша сметка, до офис на Спиди, или до адреса, който ще Ви бъде посочен от Търговеца.
Възстановяването на сумата ще бъде извършено от  Търговеца , в рамките на 7 (седем) работни дни, след датата на:
Получаването от Търговеца на вашата пратка.

Ако желаете да върнете получената от Вас стока, моля първо се свържете с нас на тел: 0898 33 66 99, за да Ви дадем подробна информация как точно ще извършим замяната.

Последващата писмена кореспонденция се извършва по email - [email protected] , или Viber.
Моля, не предприемайте каквито и да било действия преди това.

МОЛЯ, НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ ПРАТКИ ПРЕДИ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС на тел: 0898 33 66 99!